It is currently Wed Dec 12, 2018 5:49 am


All times are UTC


Forum rules


Please click here to view the forum rules



Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Problem getting Email settings right in phpBB 3 (using SMTP)
PostPosted: Tue Apr 15, 2008 8:47 am 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Aug 15, 2006 12:24 pm
Posts: 4
Hello all,

I have a personal account and a hosted domain. The phpbb 3 board setup went fine but I'm really struggling to setup email for the board.

I've created a new email with password at my domain (info@mydomain.org) which seems to work fine using webmail.

In phpbb 3, I'm trying to use SMPT, the settings I have are -

Enable board-wide e-mails: enabled
E-mail function name: mail (<- this is the php function)
Contact e-mail address: info@mydomain.org
Return e-mail address: info@mydomain.org
Use SMTP server for e-mail: Yes
SMTP server address: mbox.100ws.com
SMTP server port: 25
Authentication method for SMTP: LOGIN
SMTP username: info@mydomain.org
SMTP password: the email password

The error I get when trying to send email from the board is -

Could not connect to smtp host : 13 : Permission denied
<b>[phpBB Debug] PHP Notice</b>: in file <b>/includes/functions_messenger.php</b> on line <b>835</b>: <b>fsockopen(): unable to connect to mbox.100ws.com:25</b><br />

There are the following Authentification options -

PLAIN
LOGIN
CRAM-MD5
DIGEST-MD5
POP-BEFORE-SMTP

I don't know which I should use. I've tried them all with no luck.

Does anyone know what I'm doing wrong or what I should try?

Many thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 16, 2008 3:24 pm 
Support Team Member

Joined: Thu Feb 10, 2005 5:44 pm
Posts: 373
I will advice you to disable the SMTP send method. That is how your forum will use the php mail() function for sending notifications.

_________________
Best Regards,
Viktor
www.100WebSpace.com Support Team


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 16, 2008 5:57 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Aug 15, 2006 12:24 pm
Posts: 4
Thanks Victor, disabling SMTP and it seems to work.

Cheers!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ]  Moderators: fhmagic, KJ, Moderators, Support Team

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
100WebSpace © 2011