It is currently Wed Nov 14, 2018 8:36 am


All times are UTC


Forum rules


Please click here to view the forum rules



Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ] 
Author Message
 Post subject: Coppermine - Help!
PostPosted: Thu Dec 29, 2005 4:37 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
Hi, would someone be able to walk me through setting up Coppermine with my Webspace account?

I've attempted to look at the Coppermine docs but I can't grasp the instructions in relation with using 100WebSpace.

If someone could give me a step by step approach I would be very grateful.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 29, 2005 6:22 pm 
Site Admin
Site Admin

Joined: Fri Feb 11, 2005 7:43 am
Posts: 1818
Location: 100WebSpace's Headquarters
This topic belongs to the Forums, Blogs, CMS section. Topic moved.

If you open a trouble ticket we could provide you with concrete settings that you may need.

_________________
Read the F.A.Q. before asking a question!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 30, 2005 12:41 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
It's uploading the files that i'm having the trouble with, as I'm not sure where I am meant to upload them to within the control panel.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 31, 2005 3:51 am 
Try using this method. - http://forum.100webspace.com/viewtopic.php?t=2276

This is what I use to upload PHP applications with a lot of files. :)


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 04, 2006 2:43 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
Right, I keep having a go at this, it's about my third effort to set up Coppermine as my website would really benefit from it, and I never actually get anywhere due to a lack of knowledge in what I'm doing.

Please bear with me as you're dealing with a complete beginner here. I'd be extremely grateful if someone would give me a step by step approach.

I have a 100WebSpace account and an FTP program at the ready.

What do I do next?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 04, 2006 3:09 pm 
Moderator
Moderator

Joined: Thu Dec 15, 2005 2:59 pm
Posts: 681
Location: England
Normally you just upload them as they are downloaded into your root directory, although this may not be the case with coppermine as i've never tried it.

Did you not get an installation guide that tells you all of this, or maybe at the website there is an online guide ?

_________________
Mountain biking forum ;)
Ponds and fishkeeping :D


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 04, 2006 3:28 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
I uploaded some files to my webspace account but then didn't have a clue what to do with them.

Is there a certain place they are to be uploaded to?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 04, 2006 3:33 pm 
Site Admin
Site Admin

Joined: Fri Feb 11, 2005 7:43 am
Posts: 1818
Location: 100WebSpace's Headquarters
Each subdomain/domain points to a certain folder that has the same name. This folder is to be found in the www/ directory. So if your subdomain is sub.domain.com then you should upload your files to the folder sub.domain.com (www/sub.domain.com). Once you have uploaded the files open http://sub.domain.com (of course replace sub.domain.com with your actual subdmain/domain) and the installation should run.

_________________
Read the F.A.Q. before asking a question!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 05, 2006 8:15 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
Ok, all the files are uploaded in the www folder, what is the next thing to do?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 05, 2006 8:22 pm 
Site Admin
Site Admin

Joined: Fri Feb 11, 2005 7:43 am
Posts: 1818
Location: 100WebSpace's Headquarters
Did you really read my last post? You should NOT uplaod the files to the www/ directory, you should upload them to the folder of your subdomain, namely www/sub.domain.com (replace sub.domain.com with your actual subdomain...)

_________________
Read the F.A.Q. before asking a question!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 05, 2006 8:34 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
Apologies, I meant to say I've uploaded them to the domain (mydomain.freefronthost.com), just wondering what to do next.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 05, 2006 8:39 pm 
Site Admin
Site Admin

Joined: Fri Feb 11, 2005 7:43 am
Posts: 1818
Location: 100WebSpace's Headquarters
If you could open a trouble ticket I will be glad to assist you, I may need to provide you with concrete settings and the forum is not the right place for this.

_________________
Read the F.A.Q. before asking a question!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 05, 2006 8:44 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
Ah ok thanks, how do I go about the trouble ticket?

(Sorry about the clueless questions, new to all this).


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 05, 2006 10:12 pm 
Site Admin
Site Admin

Joined: Fri Feb 11, 2005 7:43 am
Posts: 1818
Location: 100WebSpace's Headquarters
http://forum.100webspace.com/viewtopic.php?t=802

_________________
Read the F.A.Q. before asking a question!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 08, 2006 10:19 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
Ok I've got to the stage where I'm trying to install Coppermine.

On the installation I am given a page asking me to enter my admin details and all MySQL details (these boxes are filled with the default value <?php echo $HTTP_POST_VARS), I understand what all of this is asking for except the MySQL table prefix, and the ImageMagick.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 09, 2006 6:37 am 
Site Admin
Site Admin

Joined: Fri Feb 11, 2005 7:43 am
Posts: 1818
Location: 100WebSpace's Headquarters
ImageMagick path is: /usr/bin/
As to the prefix, it doesn't really matter what you ste unless you're going to use teh same database for other applications too. You can set it to cop_ for example ;) from coppermine of course :)

_________________
Read the F.A.Q. before asking a question!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 12, 2006 4:08 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
I've added a database to my account, I presume I use the details from this database to set up Coppermine with?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 13, 2006 2:11 am 
Site Admin
Site Admin

Joined: Fri Feb 11, 2005 7:43 am
Posts: 1818
Location: 100WebSpace's Headquarters
Yes, you use the details from the MySQL Databases section. Note that the database name and the username must be both the same (something like accountusername_dbname).

_________________
Read the F.A.Q. before asking a question!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 8:24 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
Just so I know if I'm on the right track, I've uploaded all the files to the webspace, and when I click on install.php, I get this screen....

Image

Should this be happening? [/img]


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 02, 2006 10:43 am 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
This part page also had a large amount of code preceding it.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 02, 2006 2:24 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
I understand I am getting this display as maybe the PHP code is not enabled, as it doesn't appear to be executing the script.

How can I resolve this?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 02, 2006 10:07 pm 
Is it named with a .PHP extension, if so, what server are you on?


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 03, 2006 10:13 am 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
Ok, I'm now attempting to run the install script and am getting this message.

Forbidden
You don't have permission to access /Coppermine/cpg143/install.php on this server.

The path I entered to run the install.php script was http://maha.freefronthost.com/www/Coppe ... nstall.php

Where have I gone wrong?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 03, 2006 11:08 am 
Site Admin
Site Admin

Joined: Fri Feb 11, 2005 7:43 am
Posts: 1818
Location: 100WebSpace's Headquarters
Your subdomain maha.freefronthost.com points to the folder maha.freefronthost.com (www/maha.freefronthost.com) so this is where you should uploa dyour files, not directly to the www/ directory!

_________________
Read the F.A.Q. before asking a question!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 03, 2006 11:23 am 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
Ok, solved that, the installation page appears, only problem is, it needs the folder 'sql' to run. I've tried to create the folder but apparently'sql' is an invalid filename.

I've uploaded the files that were in the sql folder, but not the folder itself (as I couldn't upload the folders, just the files in them).

How can I get around this?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 03, 2006 12:21 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
Ok I've solved that.

Now trying to install Coppermine, and I can't seem to get the correct MySQL host and ImageMagick path.

Could you give me examples of what to enter at this stage?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 03, 2006 12:30 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Tue Nov 15, 2005 7:48 pm
Posts: 17
Sorry about this barrage of posts..

I've set up the Coppermine gallery so ignore the previous couple, I've now got to the log in stage though and I'm getting this error.

Fatal error: main(): Failed opening required 'bridge/coppermine.inc.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/www/maha.freefronthost.com/cpg143/include/init.inc.php on line 234

What does this mean?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 03, 2006 7:55 pm 
MAke sure thta that file exists :), if not, then re-copy it to your web space


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Moderators: fhmagic, KJ, Moderators, Support Team

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
100WebSpace © 2011