It is currently Sat Sep 22, 2018 4:51 am


All times are UTC


Forum rules


Please click here to view the forum rules



Post new topic Reply to topic  [ 88 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: phpBB Support
PostPosted: Wed Apr 20, 2005 8:16 pm 
I have no life!
I have no life!

Joined: Sun Feb 13, 2005 6:12 pm
Posts: 1504
Location: My Office
Hey,

I would like to let all 100webspace users know that I am willing to help any phpBB user of 100webspace any time for there phpBB NEEDS! :D Im working on a portal right now for exBB so if you have any intergration questions, I can help! :D

Edit Fhajad: You can also get tutorials for installation at www.phpbb.com/support/tutorials/

_________________
Best Regards:
Aaron McGowan (aka: CyberGeek, =cipher=)

CyberGeek's Software Solutions
-- WWW: http://www.cybergeeksoftware.com
-- Tech Line: 1-519-860-4557
-- Email: cybergeek@cybergeeksoftware.com


Last edited by =cipher= on Mon Jun 20, 2005 11:32 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 10:22 am 
Noobie
Noobie

Joined: Sat Apr 23, 2005 9:58 am
Posts: 1
Hi, could you help me?

I've just installed phpBB and keep getting the following warnings:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/baszoda.webpal.info/web/includes/constants.php:604) in /home/www/baszoda.webpal.info/web/includes/functions.php on line 367

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/baszoda.webpal.info/web/includes/constants.php:604) in /home/www/baszoda.webpal.info/web/includes/page_header.php on line 2137

...etc. (There's a lot more)

First I thought it was because of the banner ads, so I purchased the no banner packege, but nothing changed....

Any ideas?

The website is http://baszoda.webpal.info/web


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 12:10 pm 
NO! I'm not a flooder!
NO! I'm not a flooder!

Joined: Thu Apr 07, 2005 10:15 am
Posts: 141
Location: Singapore™
Hmm.. i don't see any problem with your site.

_________________
Thanks 100WebSpace for the free site hosting,
I don't think here worth my time. Bye.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 1:26 pm 
I have no life!
I have no life!

Joined: Sun Feb 13, 2005 6:12 pm
Posts: 1504
Location: My Office
Hey,

I went to your site and I dont see any problems. And ... is that a large penis in your header? :lol:

_________________
Best Regards:
Aaron McGowan (aka: CyberGeek, =cipher=)

CyberGeek's Software Solutions
-- WWW: http://www.cybergeeksoftware.com
-- Tech Line: 1-519-860-4557
-- Email: cybergeek@cybergeeksoftware.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 1:54 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Fri Mar 11, 2005 9:13 pm
Posts: 29
:lol: Haha, Is it your MySQL info not correct?


Top
 Profile  
 
 Post subject: I get that error when i click on install *theres more*
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 3:52 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Sat Apr 23, 2005 3:48 pm
Posts: 7
I get the below error when i click the install, why :(?
(theres more to it thats just a sample)




'ar([_-][a-z]+)?', 'bulgarian' => 'bg', 'catalan' => 'ca', 'czech' => 'cs', 'danish' => 'da', 'german' => 'de([_-][a-z]+)?', 'english' => 'en([_-][a-z]+)?', 'estonian' => 'et', 'finnish' => 'fi', 'french' => 'fr([_-][a-z]+)?', 'greek' => 'el', 'spanish_argentina' => 'es[_-]ar', 'spanish' => 'es([_-][a-z]+)?', 'gaelic' => 'gd', 'galego' => 'gl', 'gujarati' => 'gu', 'hebrew' => 'he', 'hindi' => 'hi', 'croatian' => 'hr', 'hungarian' => 'hu', 'icelandic' => 'is', 'indonesian' => 'id([_-][a-z]+)?', 'italian' => 'it([_-][a-z]+)?', 'japanese' => 'ja([_-][a-z]+)?', 'korean' => 'ko([_-][a-z]+)?', 'latvian' => 'lv', 'lithuanian' => 'lt', 'macedonian' => 'mk', 'dutch' => 'nl([_-][a-z]+)?', 'norwegian' => 'no', 'punjabi' => 'pa', 'polish' => 'pl', 'portuguese_brazil' => 'pt[_-]br', 'portuguese' => 'pt([_-][a-z]+)?', 'romanian' => 'ro([_-][a-z]+)?', 'russian' => 'ru([_-][a-z]+)?', 'slovenian' => 'sl([_-][a-z]+)?', 'albanian' => 'sq', 'serbian' => 'sr([_-][a-z]+)?', 'slovak' => 'sv([_-][a-z]+)?', 'swedish' => 'sv([_-][a-z]+)?', 'thai' => 'th([_-][a-z]+)?', 'turkish' => 'tr([_-][a-z]+)?', 'ukranian' => 'uk([_-][a-z]+)?', 'urdu' => 'ur', 'viatnamese' => 'vi', 'chinese_traditional_taiwan'=> 'zh[_-]tw', 'chinese_simplified' => 'zh', ); if (isset($HTTP_SERVER_VARS


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 3:54 pm 
I have no life!
I have no life!

Joined: Sun Feb 13, 2005 6:12 pm
Posts: 1504
Location: My Office
WHAT!

What have you done? I have never seen that error before! :shock:

Did you edit any of the files, ad any Language packs, or anything before INSTALLING?

_________________
Best Regards:
Aaron McGowan (aka: CyberGeek, =cipher=)

CyberGeek's Software Solutions
-- WWW: http://www.cybergeeksoftware.com
-- Tech Line: 1-519-860-4557
-- Email: cybergeek@cybergeeksoftware.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 4:30 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Sat Apr 23, 2005 3:48 pm
Posts: 7
No i just extracted the files into the database under phpbb and opened the folder install and clicked instal.php


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 4:37 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Sat Apr 23, 2005 3:48 pm
Posts: 7
I just dled and extracted a brand new copy and still have the same error, does the phpbb2 folder need to be extraced to a certain place in my ftp? I used smartftp to extract it.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 4:38 pm 
I have no life!
I have no life!

Joined: Sun Feb 13, 2005 6:12 pm
Posts: 1504
Location: My Office
Ok
Here is what to do.

1. Go to www.phpbb.com/downloads.php, download the latest software.
2. Extract, and Save the directories to your computer HDD in 1 directory.
3. Upload that directory to your server / account via FTP.
4. After uploading, create your database, make sure there is nothing in your database (make a new one in the control panel).
5. Go and change the CHMOD of the config.php file to 666.
6. Run the installation process - /phpbbroot/install/install.php file.
7. Change the Config CHMOD back to 644.
8. Delete the install and contrib directory.
9. Log in, and you are done! :D

Now if you are more of an advanced user, you can easily do this. If you have anymore questions, you can contact me. If you would like me to install it for you, I would be more then happy to install phpBB Forums for you! If you have any questions about me installing them, you can contact me via PM or my website - www.thetechbase.com.

_________________
Best Regards:
Aaron McGowan (aka: CyberGeek, =cipher=)

CyberGeek's Software Solutions
-- WWW: http://www.cybergeeksoftware.com
-- Tech Line: 1-519-860-4557
-- Email: cybergeek@cybergeeksoftware.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 4:39 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Sat Apr 23, 2005 3:48 pm
Posts: 7
NVM i got it working!!! Thanx for the quick posting help tho!!!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 4:40 pm 
I have no life!
I have no life!

Joined: Sun Feb 13, 2005 6:12 pm
Posts: 1504
Location: My Office
Are you kidding me? I wrote all that for nothing ... :lol: :lol:

Just kidding.

Your welcome! :D

_________________
Best Regards:
Aaron McGowan (aka: CyberGeek, =cipher=)

CyberGeek's Software Solutions
-- WWW: http://www.cybergeeksoftware.com
-- Tech Line: 1-519-860-4557
-- Email: cybergeek@cybergeeksoftware.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 4:41 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Sat Apr 23, 2005 3:48 pm
Posts: 7
now i have a problem with my mysql database... iv logged into the mysql database so i know it works.!!!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 4:44 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Sat Apr 23, 2005 3:48 pm
Posts: 7
Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/www/sh0rtbus.webpal.info/phpBB2/db/mysql4.php on line 48

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/www/sh0rtbus.webpal.info/phpBB2/db/mysql4.php on line 330

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/www/sh0rtbus.webpal.info/phpBB2/db/mysql4.php on line 331


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 4:47 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Sat Apr 23, 2005 3:48 pm
Posts: 7
lol now i got that working too but thanx AGAIN!!!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 4:47 pm 
I have no life!
I have no life!

Joined: Sun Feb 13, 2005 6:12 pm
Posts: 1504
Location: My Office
Hey,

You obviously are doing something wrong. Please refer to this post to see how to install phpBB Forums on 100webspace. If you are still having problems, Iam willing to install it for you for free of charge.

_________________
Best Regards:
Aaron McGowan (aka: CyberGeek, =cipher=)

CyberGeek's Software Solutions
-- WWW: http://www.cybergeeksoftware.com
-- Tech Line: 1-519-860-4557
-- Email: cybergeek@cybergeeksoftware.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 23, 2005 7:14 pm 
Posts like crazy!
Posts like crazy!

Joined: Wed Mar 23, 2005 11:27 pm
Posts: 256
Location: Shelbyville, IN
Don't forget the flash tutorials, Cipher.

http://www.phpbb.com/support/tutorials/

_________________
Image

A Former Member of the Moderator Team


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 26, 2005 5:38 pm 
I have no life!
I have no life!

Joined: Sun Feb 13, 2005 6:12 pm
Posts: 1504
Location: My Office
Sorry about that. Im bad. :oops: :oops:

_________________
Best Regards:
Aaron McGowan (aka: CyberGeek, =cipher=)

CyberGeek's Software Solutions
-- WWW: http://www.cybergeeksoftware.com
-- Tech Line: 1-519-860-4557
-- Email: cybergeek@cybergeeksoftware.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 29, 2005 11:53 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Fri Apr 29, 2005 11:46 pm
Posts: 5
Hi I just installed my phpbb and everything is working great untill i loged into my board and went to the administrative panel and it whent to madpages control panel instead of phpbbs admin one... :?
also when i log out of madpages and try to go to my site (ryouth.madpages.com) it goes to the user login screen of madpages :(
plz help....


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 30, 2005 12:32 am 
Site Admin
Site Admin

Joined: Fri Feb 11, 2005 7:43 am
Posts: 1818
Location: 100WebSpace's Headquarters
Login as admin to your forum, you will then be transferred to the control panel probably. However if you type the address of your forum in the address bar of your browser you will see that you have been logged in successfuly.

Go to the Administration panel and make sure that the Script path is set correctly. Also make sure that the Internet port is set to 80.

_________________
Read the F.A.Q. before asking a question!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 30, 2005 12:43 am 
I have no life!
I have no life!

Joined: Sun Feb 13, 2005 6:12 pm
Posts: 1504
Location: My Office
What he is saying he can not get into the administration panel. So, you will have to make sure the correct configuration settings are implemented and you will have to do this through PMA.

_________________
Best Regards:
Aaron McGowan (aka: CyberGeek, =cipher=)

CyberGeek's Software Solutions
-- WWW: http://www.cybergeeksoftware.com
-- Tech Line: 1-519-860-4557
-- Email: cybergeek@cybergeeksoftware.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 30, 2005 1:04 am 
Noobie
Noobie

Joined: Fri Apr 29, 2005 11:46 pm
Posts: 5
yes thats correct cyper and whats pma.... i found out that my site had a setting that if there was a error it would fo to madpage sooo i set it to default and now im going to here when i push admin panel http://www.100webads.com/ ...... so i gues thats the default error page and that im getting an error. but i dont have any idea what it is.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 30, 2005 4:37 am 
Noobie
Noobie

Joined: Fri Apr 29, 2005 11:46 pm
Posts: 5
Any help.... i would very much appreciate it :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 30, 2005 12:10 pm 
I have no life!
I have no life!

Joined: Sun Feb 13, 2005 6:12 pm
Posts: 1504
Location: My Office
PMA = PHPMyAdmin

You will have to get to it through your control panel on ur server.

_________________
Best Regards:
Aaron McGowan (aka: CyberGeek, =cipher=)

CyberGeek's Software Solutions
-- WWW: http://www.cybergeeksoftware.com
-- Tech Line: 1-519-860-4557
-- Email: cybergeek@cybergeeksoftware.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 30, 2005 7:55 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Fri Apr 29, 2005 11:46 pm
Posts: 5
ok thx but umm.... im in phpmyadmin and it relly confusing where are the cofig settings... thx in advance :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 30, 2005 8:46 pm 
I have no life!
I have no life!

Joined: Sun Feb 13, 2005 6:12 pm
Posts: 1504
Location: My Office
Hey,

Just to double check you have all the files for your phpBB2 forums still uploaded correct? Well if YES, Follow these steps:

1 - Go to your PMA
2 - click your database, let the tables load
3 - click phpbb_config
4 - Now push Browse
5 - Make sure your COOKIE path is set to your phpBB2 path

_________________
Best Regards:
Aaron McGowan (aka: CyberGeek, =cipher=)

CyberGeek's Software Solutions
-- WWW: http://www.cybergeeksoftware.com
-- Tech Line: 1-519-860-4557
-- Email: cybergeek@cybergeeksoftware.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 02, 2005 3:15 am 
Noobie
Noobie

Joined: Fri Apr 29, 2005 11:46 pm
Posts: 5
thx so much for takin the to help me :) im thinking im almost done but.. if my url for the forum is ryouth.madpage.com/Forum (yes i know it is capital on forum... would that effect it?) would that be my cookie path?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 02, 2005 10:57 am 
I have no life!
I have no life!

Joined: Sun Feb 13, 2005 6:12 pm
Posts: 1504
Location: My Office
Hey,

I made a mistake.
Follow these:
1 - Go to your PMA
2 - click your database, let the tables load
3 - click phpbb_config
4 - Now push Browse
5 - Go to page 2
6 - Change Script path to /Forum
7 - Make sure your Web URL is correct also (domain name),

_________________
Best Regards:
Aaron McGowan (aka: CyberGeek, =cipher=)

CyberGeek's Software Solutions
-- WWW: http://www.cybergeeksoftware.com
-- Tech Line: 1-519-860-4557
-- Email: cybergeek@cybergeeksoftware.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 07, 2005 8:00 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Fri May 06, 2005 9:51 pm
Posts: 11
Hi! I set up a free account here a while back, and I recently installed PHPbb version 2.14. I have absolutely no problems with it, except for the login script. Whenever I click "log in", it hangs at "connecting to coconia.net", and brings up a dialog box telling me the operstion is timed out. :?

I already asked the people at the PHPbb support forums, and they told me toask here. Any help is appreciated.

If it makes any difference, I have a dot.tk name that redirects you to the site. Also, there is no http:// before coconia.net as my server name in the PHPbb Admin panel.

BTW: posting and viewing are all normal.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 07, 2005 8:23 pm 
NO! I'm not a flooder!
NO! I'm not a flooder!

Joined: Thu Apr 07, 2005 10:15 am
Posts: 141
Location: Singapore™
May i know what's your forums link ?

_________________
Thanks 100WebSpace for the free site hosting,
I don't think here worth my time. Bye.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 07, 2005 8:30 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Fri May 06, 2005 9:51 pm
Posts: 11
http://bicostp.coconia.net/phpBB2/index.php


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 07, 2005 8:50 pm 
Site Admin
Site Admin

Joined: Fri Feb 11, 2005 7:43 am
Posts: 1818
Location: 100WebSpace's Headquarters
If you can create a test account so that we can test this it will be great.

_________________
Read the F.A.Q. before asking a question!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 07, 2005 10:25 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Fri May 06, 2005 9:51 pm
Posts: 11
On second thought, skroo it. I'll just set up an ezforum.org forum instead. I was just looking for forum hosting, w/o installing mods or anything like that.

Don't worry, I'll still use 100webspace for my webpage! :D (once I make the html stuff in Frontpage. :oops:)

For any of you who have really bad problems you can't figure out:


www.ezforums.org FREE PHPbb hosting

DO NOT USE www.phpbbforfree.com !!! Unless youwant singles ads EVERYWHERE!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 07, 2005 11:27 pm 
I have no life!
I have no life!

Joined: Sun Feb 13, 2005 6:12 pm
Posts: 1504
Location: My Office
phpBB Group has just released version 2.0.15. It is recommended that all phpBB Users upgrade there community as there are major security fixes in the new version.

You can read full article here.

_________________
Best Regards:
Aaron McGowan (aka: CyberGeek, =cipher=)

CyberGeek's Software Solutions
-- WWW: http://www.cybergeeksoftware.com
-- Tech Line: 1-519-860-4557
-- Email: cybergeek@cybergeeksoftware.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 07, 2005 11:59 pm 
NO! I'm not a flooder!
NO! I'm not a flooder!

Joined: Thu Apr 07, 2005 10:15 am
Posts: 141
Location: Singapore™
I can login, but this stupid problem keep occur.
VÿjHost 'cm10.sigma49.maxonline.com.sg' is not allowed to connect to this MySQL server

_________________
Thanks 100WebSpace for the free site hosting,
I don't think here worth my time. Bye.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 08, 2005 12:08 am 
Site Admin
Site Admin

Joined: Fri Feb 11, 2005 7:43 am
Posts: 1818
Location: 100WebSpace's Headquarters
The problem is probably caused by the fact that you have set the server port to 3306. Change it to 80.

_________________
Read the F.A.Q. before asking a question!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 08, 2005 12:27 am 
Noobie
Noobie

Joined: Fri May 06, 2005 9:51 pm
Posts: 11
I did, and it stopped working.

The MyPHP database configuration told me to use 3306, or whatever it is.

404 NOT FOUND.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 08, 2005 12:35 am 
Site Admin
Site Admin

Joined: Fri Feb 11, 2005 7:43 am
Posts: 1818
Location: 100WebSpace's Headquarters
OK, first http://bicostp.coconia.net/phpBB2/index.php seems to be working fine, I am able to access it. As to the port that I told you to change, this is to be changed from the Administration Panel>Forum>Configuration

_________________
Read the F.A.Q. before asking a question!


Top
 Profile  
 
 Post subject: phpBB error
PostPosted: Mon May 09, 2005 6:26 am 
OK, having a weird problem with phpBB. I downloaded the newest version of it and it is still quite aggravating.
This is what happens:

1. I go to http://thepress.webpal.info/phpbb2/phpB ... nstall.php. So far so good.

2. I fill in the tables in the install form on install.php

3. I click the "Start Install" button.
Uh-oh Billy! Error message!

4. The error message:

Warning: mysql_connect(): Access denied for user: 'thepress@webpal.info' (Using password: YES) in /home/www/thepress.webpal.info/phpbb2/phpBB2/db/mysql4.php on line 48

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/www/thepress.webpal.info/phpbb2/phpBB2/db/mysql4.php on line 330

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/www/thepress.webpal.info/phpbb2/phpBB2/db/mysql4.php on line 331


phpBB : Critical Error:
Could not connect to the database


Please, please help me with this. I have no idea what is going on. I have not changed any files at all.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 09, 2005 7:16 am 
NO! I'm not a flooder!
NO! I'm not a flooder!

Joined: Thu Apr 07, 2005 10:15 am
Posts: 141
Location: Singapore™
Hello thepress, do you may PM me your cPanel Login ID
and Password ? I will take a look at your files.

_________________
Thanks 100WebSpace for the free site hosting,
I don't think here worth my time. Bye.


Top
 Profile  
 
 Post subject: can't install phpbb 2.0.15 :(
PostPosted: Mon May 09, 2005 10:17 am 
Ok, just excuseme if my english is not very good, ok?

I have downloaded phpbb phpBB-2.0.15 and uploaded it without problems at my free acount directory /limax.coconia.net/phpBB

Go to install it and type the info it ask for:

language: spanish (I'm from spain :) )
Type of database: MySQL 4.x
Instalation method: Install (not to update because it's a new instalation)
Name of domain of the database /DNS: coconia.net
Name of database: limax_xxxxxxx ("limax_" us by default when creating the database and "xxxxxxx" the "name" of the database i had chosen)
password for the database: 99999999 (the one i use to conect)
prefix for the tables on database: phpbb_ (by default)
e-mail of the administrator: myacount@gmail.com
name of domain: limax.coconia.net
server port: 80 (by default)
path of the script: /phpBB/
name of the administrator: limax
password for the administrator: 99999999 (the same as the one i use to conect)
password for the administrator (confirmation): 99999999 (again, the same as the one i use to conect)

Then, press to setup and an error occurs
--
Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/www/limax.coconia.net/phpBB/db/mysql4.php on line 48

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/www/limax.coconia.net/phpBB/db/mysql4.php on line 330

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/www/limax.coconia.net/phpBB/db/mysql4.php on line 331

phpBB : Critical Error

Could not connect to the database
--

what am I doing wrong?

Thanks.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 15, 2005 10:27 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Fri May 06, 2005 9:51 pm
Posts: 11
After all the installation woes, I finally got it working.

Domain: [your subdomain].[your domain.whatever]
(in my case, bicostp.coconia.net)

Port: 80

I figured out the real problem: I had the domain set to coconia.net, without my subdomain name.

Just something to look out for after you get PHPbb installed. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 17, 2005 7:59 am 
Hi,
I'm just experimenting with phpBB. I'm getting a DB connection error when trying to install phpBB. Here are the settings I'm using:
Quote:
Default board language: English
Database Type: MySQL 3.x (also tried MySQL 4.x)
Choose your installation method: Install

Database Configuration
Database Server Hostname / DSN: webpal.info
Your Database Name: quimbly_mysql
Database Username: quimbly (not sure what to use here)
Database Password: ***
Prefix for tables in database: phpbb_

Admin Configuration
Admin Email Address: ***
Domain Name: quimbly.webpal.info
Server Port: 80
Script path: /forum/
Administrator Username: Quimbly
Administrator Password: ***
Administrator Password [ Confirm ]: ***


See anything wrong with the settings I'm using? How about the username? What do I use?

Thanks[/code]


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 17, 2005 8:10 am 
Ahh, I just needed to make sure the Database name and Datbase username were the same. Installation worked after that...


Top
  
 
 Post subject: error
PostPosted: Thu May 19, 2005 7:16 pm 
I installed the boards fine and everything but when I go to login or go to the admin panel it asks me to download login.php ?? Is there something I can do to stop this?

http://mikeman90.cogia.net/phpBB2/index.php


Top
  
 
 Post subject: ...
PostPosted: Thu May 19, 2005 7:18 pm 
http://mikeman90.cogia.net/forum/index.php

is the correct link..


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 19, 2005 7:46 pm 
Site Admin
Site Admin

Joined: Fri Feb 11, 2005 7:43 am
Posts: 1818
Location: 100WebSpace's Headquarters
Here is what shoud do: after you try to login you will get the download window, cancel it and go to the forum, you will see that you are logged in actually. Then go to the administration panel and from the forum configuration change the server port to 80.

_________________
Read the F.A.Q. before asking a question!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 19, 2005 9:06 pm 
it does the samething when I go to Admin Control Pannel... i click on it, hit cancel and nothing happens... maybe I should try to reinstall it with the port 80 instead of 3306?


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 19, 2005 9:26 pm 
Site Admin
Site Admin

Joined: Fri Feb 11, 2005 7:43 am
Posts: 1818
Location: 100WebSpace's Headquarters
Please send me a PM with your dorum's address and the admin username and password, I will fix this for you.

_________________
Read the F.A.Q. before asking a question!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 22, 2005 9:23 pm 
Noobie
Noobie

Joined: Sun May 22, 2005 7:15 pm
Posts: 46
Hi there,

can you advice me which statistic mod for phpbb2 i can use which is quite easy to install ? I want a button on my forum that show the user hits and statistics. I know there are a couple of mods but installing them freaks me out as i'm worried i'm gonna mess up my well working forum :)

Thanx in advance,

Thijs


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 88 posts ]  Moderators: fhmagic, KJ, Moderators, Support Team Go to page 1, 2  Next

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
100WebSpace © 2011